ISOLATION IN A SERIES OF PERFORMATIVE STATES

OPEN CALL

AUDIȚIE PERFORMERI

23,24,25.08.2021
/SAC@MALMAISON

DEADLINE ÎNSCRIERI: 20.08.2021

DESPRE PROIECT

Tangaj Collective și /SAC @ MALMAISON, invită dansatori și performeri la audiția pentru instalația performativă Isolation in a Series of Liminal States. Proiectul explorează fenomenul izolării, ca o etapă liminală a corpului, prin prisma istoriei, cercetării jurnalistice și a studiului antropologic. Isolation in a Series of Liminal States adresează memoria incertă și criza identității corporale, conectând istoria complicată a clădirii Malmaison cu experiența imediată a izolării sociale. Proiectul este o colaborare între coregrafa Simona Deaconescu, artistul vizual Ramon Sadîc, muzicianul Vlaicu Golcea, arhitectul Justin Baroncea, istoricul Mihai Burcea și antropologul Bogdan Iancu

Isolation in a Series of Liminal States lansează programul serial de conferințe și instalații performative Open Context, derulat de /SAC @ MALMAISON și coordonat de producătorul Alex Radu. Acest program este dedicat artiștilor care lucrează cu practici performative, interesați să-și deschidă laboratorul de creație către public. Instalația performativă va avea patru reprezentații cu public în prima jumătate a lunii noiembrie, urmând să rămână în stagiunea/programul expozițional al /SAC @ MALMAISON.

DATE & ORE

Audiția are loc la /SAC @ MALMAISON (Calea Plevnei 137A, clădirea Malmaison, etajul 2), în datele de 23, 24 și 25 august, între orele 11:00 și 16:00.

Audiția este organizată sub forma unui atelier de o zi (împărțit pe două grupe) în datele de 23 și 24 august, urmat de întâlniri one-to-one cu o parte din echipa proiectului în data de 25 august, pentru cei/cele preselectați/te în urma atelierului.

ÎNSCRIERE

Pentru a participa la audiție te rugăm să trimiți CV-ul sau biografia ta la adresa tangajdance@gmail.com, alături de o fotografie portret. La subiectul e-mailului te rugăm să introduci sintagma: Înscriere audiției Isolation in a Series of Liminal States.

Data limită de trimitere a informațiilor este 20 august, ora 18:00.

CĂUTĂM ARTISTE ȘI ARTIȘTI CARE

  • sunt disponibile/i în perioada 20 septembrie – 14 noiembrie;
  • vor să lucreze într-un proces de cercetare interdisciplinară;
  • sunt curioase/oși să experimenteze noi modalități de a performa folosind mișcarea, vocea, textul și relația cu spațiul;
  • sunt deschise/și să lucreze prin improvizație, scoring, coregrafie action-based;
  • au experiență de minimum doi ani în domeniul artelor performative și au rezistență la procese de lucru solicitante;
  • au creativitate și sunt disponibile/i să lucreze într-un proiect în care primesc și dau feedback constant.

INFORMAȚII IMPORTANTE

  • Distribuția finală va cuprinde 4 performeri;
  • Audițiile, repetițiile și reprezentațiile au loc la /SAC @ MALMAISON;
  • Va exista o preselecție a participanților la audiție pe baza cv-urilor trimise;
  • Proiectul este remunerat pe bază de contract de drepturi de autor;
  • Participanții trebuie să țină cont de faptul că lucrarea va intra în programul  /SAC @ MALMAISON și va fi prezentată constant în anul 2022;
  • Rezultatele audiției vor fi anunțate pe data de 9 septembrie.

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

1) Sunt dansator/toare dar nu am mai lucrat niciodată într-un astfel de context. Pot să mă înscriu la audiție?

Da. Ne dorim ca proiectul să ofere un context de învățare și descoperire. Disponibilitatea și curiozitatea sunt mai importante pentru noi, decât un palmares impresionant de producții asemănătoare. 

2) Am mai fost la audiții Tangaj Collective dar nu am fost selectat/ă, mai are rost să vin?

Da. Fiecare proiect al nostru este diferit, atât la nivel de concept, cât și de abordare estetică. Realizarea unei echipe funcționale depinde de mulți factori și nu are legătură cu talentul sau calitățile individuale ale performerului, ci mai mult felul în care ele se completează în echipă. 

3) Nu am o pregătire formală în dans / nu am făcut UNATC-ul / nu am făcut balet. Pot să mă înscriu?

Da. Cu fiecare proiect vrem să integrăm artiști și artiste cu pregătire cât mai diferită. Cu cât echipa este mai diversă, cu atât procesul devine mai interesant pentru noi. Așteptăm la audiții dansatori și performeri profeșioniști care practică diverse stiluri de dans și tehnici corporale. Audiția nu este dedicată dansatorilor amatori sau care practică dansul ca un hobby. 

4) Vreau să particip la proiect, dar am un program foarte încărcat în toamna asta. Mai am n premiere / voi fi plecat/ă / vreau să știu de pe acum zilele și orele / trebuie să discutați cu x coregraf/ă sau y teatru pentru mine. 

Nu există niciun fel de agreement de exclusivitate între noi și performerii cu care alegem să lucrăm, dar dacă programul tău nu-ți permite să te implici total în proiect și simți că va trebui să faci slalom printre repetiții și alte premiere, poate este mai bine să nu te înscrii la audiții. Pe de altă parte, înțelegem perfect că trebuie să ții cursuri, să prezinți alte spectacole și să faci alte job-uri mici ca să te întreții și nu avem o problemă în a organiza repetițiile astfel încât să poți avea și alte surse de venit pe lângă onorariul oferit de noi. Numai tu știi care este puterea ta de muncă și concentrare și cât de tare poate afecta programul tău programul general al echipei. Te rugăm să fii sincer/ă cu noi și la întâlnirea one-to-one să ne povestești ce mai ai de făcut în afară de acest proiect.

5) Dacă iau audiția o să colaborez constat cu Tangaj Collective?

Nu. Fiecare proiect realizat de Tangaj Collective are o altă distribuție. Nu există nicio garanție că realizarea unui proiect anterior cu noi este un wild card pentru un proiect ulterior. Este adevărat că experiența de lucru în echipa noastră te poate face mai receptiv la metodele și tehnicile cu care lucrăm, dar asta nu înseamnă că nu vei mai participa la alte audiții sau că poți fi selectat/ă fără audiție. 

6) Îmi place foarte mult proiectul, sunt disponibil/ă pentru repetiții, dar chiar nu pot veni în zilele de 23-25 august la audiție. Ce pot face?

Pentru cei/cele care nu pot ajunge în aceste zile, din motive întemeiate, vom organiza alte două zile de audiții pe 6/7 septembrie. Te rugăm să menționezi în mail dacă acesta este cazul tău.

PRODUCĂTORI ȘI FINANȚATORI

Isolation in a Series of Liminal States este un proiect cultural co-produs de Asociația Tangaj Collective și /SAC @ MALMAISON, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Proiectul a fost desemnat câștigător la Sesiunea de Finanțare Arcub 2021, Oraș Deschis, și este în curs de finalizare a atragerii finanțării, conform cu calendarul și regulamentul ARCUB.